Cart 0

UKKUsein kysyttyä UKK FAQ

Miksi OmaVahti verkkokauppa?

 • Älykoti laitteisiin ja järjestelmiin erikoistunut palveleva verkkokauppa
 • Tunnemme laitteiden ominaisuudet hyvin oman testaustoiminnan tuloksena
 • Valitsemme parhaat laitteet myyntiin ja maahantuomme ne itse 
 • Tiimin jäsenet käyttävät laitteita omassa arjessa ja omien senioreiden seurantaan
 • Asiakaspalvelu auttaa laitevalinnassa – Puhelimella päivisin ja WhatsApp chat myös iltaisin/viikonloppuisin
 • Laitevarasto on Suomessa ja varastosaldo näkyy tuotteen tiedoissa
 • Myymme kuluttajille ja yrityksille, tilaus lähetetään heti maksun saapumisen jälkeen

Missä tuotteisiin voi tutustua?

 • Tuotekuvaukset ovat tarkkoja, koska ne on kirjoitettu oman testauksen jälkeen. Valokuvat ja kuvatestit selkentävät myös käyttöä ja osasta tuotte löytyy myös YouTube videoita.
 • Demojärjestelmää käyttämällä netissä tai omalla kännykä appilla. Kysy demotunnus WhasAppilla 
 • Verkkokaupasta löytyy 150+ tuotetta ja useilta laitevalmistajilta
 • Yleisohje laitevalintaan:
  • Telldus älykoti järjestelmä omakotitalon tai huvilan (etä)seurantaan
  • Tuya Smart sähkölaitteen etäohjausjärjestelmään sekä plugin hybrid sähköauton latauksen seurantaan
  • Shelly sähkölaitteiden ohjaamiseen ja täyssähköauton latauksen seurantaan
  • Sonoff lämpötila ja kosteusvalvontaan sekä sähkölaitteiden ohjaamiseen
  • Aeotec, Fibaro ja Qubino valmistavat erinomaisia Z-Wave antureita ja kytkimiin
  • Energomonitor kattavaan ja tarkkaan energiankulutuksen seurantaan
 • Avaa WhatsApp chat on sivun alareunasta ja kysy vinkkiä sopivan tuotteen valitaan. 
 • Kivijalkakauppaa meillä ei ole, mutta esittelykohteissa (Helsinki Lauttasaari, Himos, Joutsa) voit tutustua sovitusti järjestelmään.

Ystävällisin terveisin,
Ville Hellman DI, yrittäjä

 

Muistisairaalle soveltuu paikantava turvapuhelin, joka on normaali vedenpitävä kaiutin matkapuhelin ranteessa.

Jos liikkuminen on jo heikkoa ja elo keskittyy pääasiassa omaan kotiin, niin turvaranneke ja erilaiset kutsupainikkeet ovat sopiva ratkaisu. Turvaranneke on kutsupainike ranneke, joka liitetään seniorin kodin WiFi verkkoon. Sen etuna on pitkä 3-5 vuoden paristonkesto. Kutsupainikkeita löytyy myös kaulanauhaan sekä seinään kiinnitettäväksi kaksipuolisella tarralla.

OmaVahdin valikoimista löytyy kolme erilaista turvapuhelinta sekä WiFi turvaranneke aloituspaketti. Lue lisää linkkien kautta.

SOS nappia painamalla seniorin turvapuhelin aloittaa soitot kolmen läheisen matkapuhelimeen. Turvapuhelin lähettää samalla seniorin sijainnin Google Maps linkkinä tekstiviestillä. Soittolistan viimeisenä voi olla myös kotipalvelun hälytyskeskukseen numero. Tavallisesti seniorin hoitoon osallistuvilla läheisillä on WhapsApp ryhmä, jossa on sovitaan kuka lähtee seniorin luo, vai hälytetäänkö paikalle kotihoidon työntekijä tai vakavassa tapauksessa ambulanssi.

Seniorivahti turvaranneke ja turvapuhelin ostetaan itselle kertamaksulla ja käyttö on aina ilmaista. Myös kännykkäan ladattavat sovellukset ovat ilmaisia.

Turvarannekkeen käyttö edellyttää langatonta WiFi nettiyhteyttä, jonka vaatimukset ovat pienet. Oman kodin tai naapurin langaton netti on riittävä.

Turvapuhelin käyttö edellyttää Laitenetti liittymää puheominaisuudella. Matkapuhelinoperaattorit tarjoavat näitä hintaan 4-7 €/kk. Esim. Elisa, DNA ja Telia.

OmaVahti maahantuo 13 erimerkkistä älykoti ja energian kulutusmittausjärjestelmää. Sinulle sopivan järjestelmän valinnassa auttaa kun mietit käyttökohteen ja muutaman tärkeimmän ominaisuuden. Valinnassa pääset alkuun kun katsot vielä toistamiseen yllä löytyvän luettelon ja valitset pari tuotemerkkiä joihin tutustut verkkokaupassamme,

Suosittelemme ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme nopeasti vaikka chatin kautta. Normaalisti noin 15 min puhelussa selvitämme sinulle tärkeimmät valvonta- ja ohjausjärjestelmän ominaisuudet, ja pystymme suosittelmaan pari kohteeseesi parhaiten sopiviaa järjestelmää.

Me olemme testanneet ja opetelleen kaikki nämä järjestelmät. Tiimimme käyttää niitä koko ajan ja tunnemme niiden vahvuudet sekä niille parhaiten sopivat käyttökohteet. Saat tämän satojen tuntien asiantuntemuksen yhdellä sähköpostilla tai puhelinsoitolla käyttöösi.

Kysy lisää, chattää tai soita. Me kuuntelemme tarpeesi ja neuvomme mieluusti alkuun 🙂

Älykoti on ”hienompi markkinointinimi” taloautomaatio tekniikalle. Sen avulla on ratkaistu monenlaisia seurantaan, valvontaan ja laitteiden ohjauksiin liittyviä ongelmia jo usean vuosikymmenen ajan. Laitteiden käyttöönoton ja käytettävyyden helpottumisen myötä käyttäjäkunta on laajentunut liikekiinteistöistä myös omakotitaloihin ja samalla laitehinnat ovat laskeneet.

Mieti voiko joistain seuraavista ominaisuuksista olla hyötyä sinulle?

 1. Lämpötilan etäseuranta ja jäätymis-/läkähtymisvaara valvonta + hälytykset.
  Esimerkkejä käyttökohteista: huvilan etäalvonta, koira kuumassa autossa, viljakuivaamo.
 2. Ilmankosteuden seuranta ja homehtumisvaara valvonta + hälytykset.
 3. Sähkönkulutuksen seuranta.
  Joko koko kiinteistön tai yksittäisen kohteen, kuten sähköauton latauksen, konesalin räkkikaapin tai omakotitalon rossipohjan kosteudenpoistajan seuranta.
 4. Ilmanlaadun seuranta – CO2 hiilidioksidi, CO häkä tai radon pitoisuus ilmassa.
 5. Valoisuuden ja auringon lähettämän Ultra Violet (UV) säteilyn tason mittaaminen, ohjaus ja varoitukset.

Älykoti järjestelmä tallentaa mittaustulokset jatkuvasti ja havainnollistaa ne graafeilla. Älykoti järjestelmän avulla  pystyt tiedostamaan paremmin lämpötilan, käytetyn sähkön määrän ja laitteiden käyntiajat. Monesti jo parempi tietoisuus johtaa kulutustottumuksien muutoksen ja siirryt asteittain käyttämään enemmän ympäristöystävällistä uusiutuvaa energiaa, joka on edullisempaa.

Älykoti laitehankinnat kannattaa nähdä investointeina, ja niiden tyypillinen takaisinmaksuaika on 8-24 kuukautta riippuen energian kulutuksesta ja käyttötavan muutoksesta. Yksikin ennakolta havaittu vesivahinko tai homehtuminen maksaa laitehankinnan takaisin moninkertaisesti.

Avoimessa tilassa tukiaseman ja anturin etäisyys voi olla normaalisti max 30m. Seinät, seinien määrä ja rakennusmateriaali vaimentavat signaalia ja lyhentävät näin kantamaa. Tukiasema kannattaa sijoittaa avoimeen tilaan, kuten huoneeseen josta on suora näköyhteys jokaisen huoneen oveen missä käytetään mittausanturia/kytkintä.

Järjestelmän peittoa ja kantavuutta voidaan parantaa myös vaihtamalle normaaliantennin tilalle tehokkaampi antenni. Helpoin ja siistein ratkaisu on tukiaseman antennin vaihtaminen isompaan. Peittoa voidaan laajentaa myös lisäämällä tukiasemien määrää. Meiltä löytyy kokemusta kymmenistä ratkaisuista, joten kannattaa soittaa asiakaspalveluun ja kertoa meille haasteesta!

Laitteet toimivat lisenssivapaalla 433MHz ISM-taajuusalueella ja radioiden keskitaajuus on 433,92 MHz. Lisenssivapaalla taajuudella toimivien laitteiden käyttöotto on helppoa, mutta samalla taajuudella voi toimia myös muita laitteita, ja ne saattavat häiritä joskus toistensa toimintaa. Häiriöt on usein tilapäisiä ja ne voidaan eliminoida suunnittelulla, laitteiden ja tukiasemien uudelleen sijoittelulla, sekä tarvittaessa lisäämällä tukiasemien määrää. Katso lisää ISM-taajuusalue.

Tukiasema on langattoman iPower SähköVahti ja Smappee järjestelmien keskusyksikkö. Se lähettää ON/OFF -komentoja kytkimille ja vastaanottaa tilatietoa antureilta.

Anturi (=sensori) on tilatiedon mittauslaite. Esimerkkejä tällaisesta laitteesta ovat mm. lämpöanturi, kosteusanturi, liiketunnistin, magneettikytkin, kaukosäädin, keinukytkin ja palovaroitin. Anturi sanan synonyyminä käytetään myös sanaa ”sensori”, joka on käännös englannista ”sensor”.

Kytkin on sähköverkon signaalin katkaiseva (ON/OFF) laite, ja saa ohjauskomennot tukiasemalta. Kytkin laitetaan joko pistorasiaan tai seinään upotettavat mallit liitetään suoraan johtoihin. Kytkimiä löytyy myös kosteussuojattuina (IP44) ulkokäyttöön sekä varustettuna himmentimellä.

Smappee ja iPower ovat esineiden internet (Internet of Things) järjestelmiä. OmaVahti on IoT asiantuntijayhteisö ja meillä on pitkä kokemus luotettavien tietoliikenneverkkojen sekä joustavien tietoteknisten- ja automaatiojärjestelmien rakentamisesta.

OmaVahti verkkokaupasta löytyy lisäkomponentteja, joiden avulla  järjestelmääsi voidaan laajentaa helposti. Niiden toimivuus ja yhteensopivuus keskusyksikön kanssa on testattu meidän toimesta.

Pyrimme olemaan on joustava yhteistyökumppani, joka toimittaa edistyksellisiä ratkaisuja älykodin rakentamiseksi luotettavalla elektroniikalla asiakkaan tarpeen mukaan. Jos sinulla on idea uudesta käyttösovelluksesta niin kerro siitä meille. Voit päästä pilotoimaan sitä meidän kanssa, sillä meillä on parhaillaan menossa useita pilotteja uusiin sovelluksiin liittyen.

Visio
OmaVahti on valituille asiakassegmenteille paras luotettavien älykodin ratkaisujen toimittaja.

Arvot
OmaVahti tiimin toimintaa ohjaavat arvot ovat:
• Joustavuus – Asiakkaan yksilölliseen tarpeeseen mietityt  ratkaisut perustuvat kokemukseen erilaisten komponenttien yhdistämisestä järjestelmään.
• Yhteistyö – Tekemällä ja oppimalla yhdessä asiakkaidemme kanssa ylitämme järjestelmälle/projektille alun perin asetetut odotukset.
• Rohkeus – Intohimo uuden oppimiseen, uudistumiseen ja edistykselliset ratkaisut perustuvat rohkeuteen ajatella itsenäisesti.
• Asiakastyytyväisyys – Korkea asiakastyytyväisyys ja -uskollisuus on seuraus antamiemme lupauksien pitämisestä.

 

Älykodin ratkaisut pyrkivät helpottamaan arjen toimintoja, lisäämään asumisviihtyvyyttä, energiatehokkuutta ja parantamaan asumisturvallisuutta.

Älykodin idea on asumisen laadun parantaminen kodin toimintojen automaatiolla. Tätä voidaan teknisesti kuvailla siten, että kodin olosuhteita mitataan sensoreilla, joiden mittaustuloksiin kodin järjestelmät vastaavat ohjelmointinsa mukaan. Yksinkertaisena esimerkkinä voidaan ajatella liiketunnistimen avulla syttyviä ja sammuvia valoja.

Liiketunnistinteknologiaa ja ohjelmoitavaa automaatiota on ollut saatavilla jo pitkään, mutta langattomien verkkoyhteyksien kasvu on tuonut älykodin olennaiseksi osaksi myös etäkäytön ja kodin etäältä seurannan. Oletettavaa on, että älykodin määritelmä saa lisää sisältöä teknologian edelleen kehittyessä.

Mukavuutta asumiseen tuo se, että koti reagoi asukkaansa toimiin ja ennakoi tämän tarpeita. Olohuoneensa voi esimerkiksi ohjelmoida niin, että kun istahdat sohvalle TV menee päälle ja valaistus himmenee katselulle sopivaksi.

Automaattiset lämmitys- ja ilmastointijärjestelmät seuraavat ilmankosteutta ja sisälämpötilaa pitäen kodin raikkaana käytön ja tarpeen mukaan. Esimerkiksi ruoanlaitosta syntyvät höyryt ja hajut lisäävät kierroksia keittiön ilmastointiin tai lisääntynyt ilmankosteus kylpyhuoneessa kääntää tuuletuksen siellä täysille. Huoneet raikastuvat nopeasti ja tehokkaasti ilman, että siitä tarvitsee itse huolehtia. Sääennusteita verkosta seuraava lämmitysjärjestelmä osaa lisätä tai vähentää lämmitystä ennakoivasti sen mukaan, minkälainen säärintama on kulloinkin tulossa, ilman että joutuu hikoilemaan tai palelemaan lämmitysviiveen takia.

Translate »
WhatsApp chat