Cart 0

UKKUsein kysyttyä UKK FAQ

Mikä on OmaVahti?

 • Älykoti sekä sähkön ja energian kulutusmittaus järjestelmiin erikoistunut palveleva verkkokauppa
 • Maahantuomme 13 erimerkkistä järjestelmää sekä niihin sopivia antureita ja kytkimiä
 • Tiimimme jäsenet käyttävät kaikkia järjestelmiä omissa taloissa ja huviloissa
 • Olemme erikoistuneet Z-Wave järjestelmiin ja tunnemme laitteiden ominaisuudet hyvin
 • Pyrimme valitsemaan kultakin laitevalmistajalta parhaat Z-Wave laitteet
 • Myymme laitteita kuluttajille ja yrityksille
 • Palvelemme puhelimella ja sähköpostilla ja tulemme tarvittaessa tutustumaan kohteeseesi
 • Laitteet varastoidaan Suomessa ja lähetetään heti maksun saapumisen jälkeen

Missä tuotteisiin voi tutustua?

 • Meillä on useita demojärjestelmiä, Kysy tunnus järjestelmä webhallintaan ja appiin, ja rauhassa etänä kotoa
 • Verkkokaupan tuotekuvaukset ovat tarkkoja. Ne on kirjoitettu testauksen tai omakohtaisen käytön jälkeen. Tuotteista on useita valokuvia ja osassa myös YouTube videoita
 • Valikoima on kattava – 13 laitevalmistajaa ja yli 100 tuotetta. Perusohje järjestelmän valintaan:
  • Telldus älykoti järjestelmä omakotitalon tai huvilan (etä)seurantaan
  • Vera älykoti järjestelmä huvilan tai omakotitalon seurantaan jos haluat myös videovalvonnan
  • BlitzWolf pieneen sähkölaitteen etäohjausjärjestelmään sekä hybrid sähköauton latauksen seurantaan
  • Shelly Cloud pieneen lämpötila ja kosteusvalvontaan sekä sähkölaitteiden ohjaamiseen ja täyssähköauton latauksen seurantaan
  • Sonoff lämpötila ja kosteusvalvontaan sekä sähkölaitteiden ohjaamiseen
  • Minut Point sopii matkailuautoihin ja veneisiin tilapäiseen murto-, lämpötila ja ilmankosteuden valvontaan
  • Aeotec, Fibaro ja Qubino valmistavat erinomaisia Z-Wave antureita ja kytkimiin
  • Smappee omakotitalon tai huvilan sähkökulutuksen seurantaan
  • Energomonitor kattavaan ja tarkkaan energiankulutuksen seurantaan
 • Chattaa WhatsAppilla (sivun oikeassa alareunassa) tai soita. Pyrimme vastaamaan myös iltaisin ja viikonloppuisin mikäli vain joku meistä on koneen äärellä.
 • Kivijalkakauppaa meillä ei ole, mutta esittelykohteissa (Helsinki Lauttasaari, Himos, Joutsa) voit tutustua sovitusti järjestelmään.

Ystävällisin terveisin,
Ville Hellman DI, yrittäjä

OmaVahti maahantuo 13 erimerkkistä älykoti ja energian kulutusmittausjärjestelmää. Sinulle sopivan järjestelmän valinnassa auttaa kun mietit käyttökohteen ja muutaman tärkeimmän ominaisuuden. Valinnassa pääset alkuun kun katsot vielä toistamiseen yllä löytyvän luettelon ja valitset pari tuotemerkkiä joihin tutustut verkkokaupassamme,

Suosittelemme ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme nopeasti vaikka chatin kautta. Normaalisti noin 15 min puhelussa selvitämme sinulle tärkeimmät valvonta- ja ohjausjärjestelmän ominaisuudet, ja pystymme suosittelmaan pari kohteeseesi parhaiten sopiviaa järjestelmää.

Me olemme testanneet ja opetelleen kaikki nämä järjestelmät. Tiimimme käyttää niitä koko ajan ja tunnemme niiden vahvuudet sekä niille parhaiten sopivat käyttökohteet. Saat tämän satojen tuntien asiantuntemuksen yhdellä sähköpostilla tai puhelinsoitolla käyttöösi.

Kysy lisää, chattää tai soita. Me kuuntelemme tarpeesi ja neuvomme mieluusti alkuun 🙂

Älykoti on ”hienompi markkinointinimi” taloautomaatio tekniikalle. Sen avulla on ratkaistu monenlaisia seurantaan, valvontaan ja laitteiden ohjauksiin liittyviä ongelmia jo usean vuosikymmenen ajan. Laitteiden käyttöönoton ja käytettävyyden helpottumisen myötä käyttäjäkunta on laajentunut liikekiinteistöistä myös omakotitaloihin ja samalla laitehinnat ovat laskeneet.

Mieti voiko joistain seuraavista ominaisuuksista olla hyötyä sinulle?

 1. Lämpötilan etäseuranta ja jäätymis-/läkähtymisvaara valvonta + hälytykset.
  Esimerkkejä käyttökohteista: huvilan etäalvonta, koira kuumassa autossa, viljakuivaamo.
 2. Ilmankosteuden seuranta ja homehtumisvaara valvonta + hälytykset.
 3. Sähkönkulutuksen seuranta.
  Joko koko kiinteistön tai yksittäisen kohteen, kuten sähköauton latauksen, konesalin räkkikaapin tai omakotitalon rossipohjan kosteudenpoistajan seuranta.
 4. Ilmanlaadun seuranta – CO2 hiilidioksidi, CO häkä tai radon pitoisuus ilmassa.
 5. Valoisuuden ja auringon lähettämän Ultra Violet (UV) säteilyn tason mittaaminen, ohjaus ja varoitukset.

Älykoti järjestelmä tallentaa mittaustulokset jatkuvasti ja havainnollistaa ne graafeilla. Älykoti järjestelmän avulla  pystyt tiedostamaan paremmin lämpötilan, käytetyn sähkön määrän ja laitteiden käyntiajat. Monesti jo parempi tietoisuus johtaa kulutustottumuksien muutoksen ja siirryt asteittain käyttämään enemmän ympäristöystävällistä uusiutuvaa energiaa, joka on edullisempaa.

Älykoti laitehankinnat kannattaa nähdä investointeina, ja niiden tyypillinen takaisinmaksuaika on 8-24 kuukautta riippuen energian kulutuksesta ja käyttötavan muutoksesta. Yksikin ennakolta havaittu vesivahinko tai homehtuminen maksaa laitehankinnan takaisin moninkertaisesti.

Avoimessa tilassa tukiaseman ja anturin etäisyys voi olla normaalisti max 30m. Seinät, seinien määrä ja rakennusmateriaali vaimentavat signaalia ja lyhentävät näin kantamaa. Tukiasema kannattaa sijoittaa avoimeen tilaan, kuten huoneeseen josta on suora näköyhteys jokaisen huoneen oveen missä käytetään mittausanturia/kytkintä.

Järjestelmän peittoa ja kantavuutta voidaan parantaa myös vaihtamalle normaaliantennin tilalle tehokkaampi antenni. Helpoin ja siistein ratkaisu on tukiaseman antennin vaihtaminen isompaan. Peittoa voidaan laajentaa myös lisäämällä tukiasemien määrää. Meiltä löytyy kokemusta kymmenistä ratkaisuista, joten kannattaa soittaa asiakaspalveluun ja kertoa meille haasteesta!

Laitteet toimivat lisenssivapaalla 433MHz ISM-taajuusalueella ja radioiden keskitaajuus on 433,92 MHz. Lisenssivapaalla taajuudella toimivien laitteiden käyttöotto on helppoa, mutta samalla taajuudella voi toimia myös muita laitteita, ja ne saattavat häiritä joskus toistensa toimintaa. Häiriöt on usein tilapäisiä ja ne voidaan eliminoida suunnittelulla, laitteiden ja tukiasemien uudelleen sijoittelulla, sekä tarvittaessa lisäämällä tukiasemien määrää. Katso lisää ISM-taajuusalue.

Tukiasema on langattoman iPower SähköVahti ja Smappee järjestelmien keskusyksikkö. Se lähettää ON/OFF -komentoja kytkimille ja vastaanottaa tilatietoa antureilta.

Anturi (=sensori) on tilatiedon mittauslaite. Esimerkkejä tällaisesta laitteesta ovat mm. lämpöanturi, kosteusanturi, liiketunnistin, magneettikytkin, kaukosäädin, keinukytkin ja palovaroitin. Anturi sanan synonyyminä käytetään myös sanaa ”sensori”, joka on käännös englannista ”sensor”.

Kytkin on sähköverkon signaalin katkaiseva (ON/OFF) laite, ja saa ohjauskomennot tukiasemalta. Kytkin laitetaan joko pistorasiaan tai seinään upotettavat mallit liitetään suoraan johtoihin. Kytkimiä löytyy myös kosteussuojattuina (IP44) ulkokäyttöön sekä varustettuna himmentimellä.

Smappee ja iPower ovat esineiden internet (Internet of Things) järjestelmiä. OmaVahti on IoT asiantuntijayhteisö ja meillä on pitkä kokemus luotettavien tietoliikenneverkkojen sekä joustavien tietoteknisten- ja automaatiojärjestelmien rakentamisesta.

OmaVahti verkkokaupasta löytyy lisäkomponentteja, joiden avulla  järjestelmääsi voidaan laajentaa helposti. Niiden toimivuus ja yhteensopivuus keskusyksikön kanssa on testattu meidän toimesta.

Pyrimme olemaan on joustava yhteistyökumppani, joka toimittaa edistyksellisiä ratkaisuja älykodin rakentamiseksi luotettavalla elektroniikalla asiakkaan tarpeen mukaan. Jos sinulla on idea uudesta käyttösovelluksesta niin kerro siitä meille. Voit päästä pilotoimaan sitä meidän kanssa, sillä meillä on parhaillaan menossa useita pilotteja uusiin sovelluksiin liittyen.

Visio
OmaVahti on valituille asiakassegmenteille paras luotettavien älykodin ratkaisujen toimittaja.

Arvot
OmaVahti tiimin toimintaa ohjaavat arvot ovat:
• Joustavuus – Asiakkaan yksilölliseen tarpeeseen mietityt  ratkaisut perustuvat kokemukseen erilaisten komponenttien yhdistämisestä järjestelmään.
• Yhteistyö – Tekemällä ja oppimalla yhdessä asiakkaidemme kanssa ylitämme järjestelmälle/projektille alun perin asetetut odotukset.
• Rohkeus – Intohimo uuden oppimiseen, uudistumiseen ja edistykselliset ratkaisut perustuvat rohkeuteen ajatella itsenäisesti.
• Asiakastyytyväisyys – Korkea asiakastyytyväisyys ja -uskollisuus on seuraus antamiemme lupauksien pitämisestä.

 

You can ask yourself how the Smappee energy monitor can measure consumption in one single spot –where the power cable enters your fuse box- and still detect your household appliances that are all over the place. Well, do you know Shazam, the app that can identify songs? Basically it comes down to the same thing : Smappee listens to the electrical power in your house and hears appliances being switched on and off. A real challenge, because there are many appliances at the same time. As if Smappee hears a rockband play and has to isolate the guitar, the bass, the drums and the lead vocals, and on top of that the different backing vocals.

How can Smappee identify appliances?

Every appliance that is being switched on and off has its own melody. A lamp of 60 watt sounds completely different from a fridge with the same 60 watt. That’s how Smappee can distinguish them from one another.

 

What does Smappee do once it identified an appliance?

Smappee does not only give you readings on the total energy use in your home, but also on the use of each separate identified device. Via the app you can view data of more than 30 appliances.

Unfortunately Smappee can’t identify appliances under 30 watt, the so-called silent appliances, simply because they are drowned out by the louder ones. Other devices can hardly be distinguished from each other, eg appliances with a heating component such as a toaster, a water boiler or a cooker hob. Or those that don’t have an unambiguous pattern due to the variable capacity, like a heat pump or a TV with ambilight.

Nevertheless, Smappee can identify all main appliances in your home, the ones that matter when it comes down to energy saving. Besides, even if Smappee couldn’t recognize a device, its consumption and power is registered. The bubbles in the homescreen of the app represent your total use and include the non-detected appliances.

How long does it take before Smappee gives you a survey of your appliances?

Smappee needs some time to trace your appliances. As soon as you’ve installed the energy monitor, the homescreen in the app shows you the total real-time use. Then Smappee starts looking for your devices, starting with those that are switched on and off most often, such as the fridge or the freezer. Afterwards it identifies those devices that are most frequently used.

In the ‘My Appliances’ list in the app, each device is given a number. You can look into its DNA, information which is very useful when labelling your appliances. The function “Label me” in the homescreen helps you to link the number of the appliance to its name. On average, Smappee identifies a handful of appliances within a week. Logically it all depends on the number of appliances in your house ☺, but in general Smappee detects more than 60% of the devices after a month, representing about 80% of total consumption.

And what is it all good for?

As soon as Smappee has identified a device, it can measure its use separately. After about a month, it has gathered enough data to make an itemized bill. This bill shows you how much each device has consumed that month and gives you an indication on how much it will cost you on a yearly basis. Perfect to trace energy guzzlers and to find out which devices are not or no longer energy-efficient. Which tells you exactly how you can save!

Älykodin ratkaisut pyrkivät helpottamaan arjen toimintoja, lisäämään asumisviihtyvyyttä, energiatehokkuutta ja parantamaan asumisturvallisuutta.

Älykodin idea on asumisen laadun parantaminen kodin toimintojen automaatiolla. Tätä voidaan teknisesti kuvailla siten, että kodin olosuhteita mitataan sensoreilla, joiden mittaustuloksiin kodin järjestelmät vastaavat ohjelmointinsa mukaan. Yksinkertaisena esimerkkinä voidaan ajatella liiketunnistimen avulla syttyviä ja sammuvia valoja.

Liiketunnistinteknologiaa ja ohjelmoitavaa automaatiota on ollut saatavilla jo pitkään, mutta langattomien verkkoyhteyksien kasvu on tuonut älykodin olennaiseksi osaksi myös etäkäytön ja kodin etäältä seurannan. Oletettavaa on, että älykodin määritelmä saa lisää sisältöä teknologian edelleen kehittyessä.

Mukavuutta asumiseen tuo se, että koti reagoi asukkaansa toimiin ja ennakoi tämän tarpeita. Olohuoneensa voi esimerkiksi ohjelmoida niin, että kun istahdat sohvalle TV menee päälle ja valaistus himmenee katselulle sopivaksi.

Automaattiset lämmitys- ja ilmastointijärjestelmät seuraavat ilmankosteutta ja sisälämpötilaa pitäen kodin raikkaana käytön ja tarpeen mukaan. Esimerkiksi ruoanlaitosta syntyvät höyryt ja hajut lisäävät kierroksia keittiön ilmastointiin tai lisääntynyt ilmankosteus kylpyhuoneessa kääntää tuuletuksen siellä täysille. Huoneet raikastuvat nopeasti ja tehokkaasti ilman, että siitä tarvitsee itse huolehtia. Sääennusteita verkosta seuraava lämmitysjärjestelmä osaa lisätä tai vähentää lämmitystä ennakoivasti sen mukaan, minkälainen säärintama on kulloinkin tulossa, ilman että joutuu hikoilemaan tai palelemaan lämmitysviiveen takia.

Translate »
WhatsApp chat