Ideoita älykoti järjestelmän valintaan 10.9.2022 – Posted in: Älykoti Ratkaisut – Tags: , , ,

Asuntomessuilla esiteltävät älykoti järjestelmät, kuten KNX ja ABB Free @Home vaativat aina kaapeloinnin, ja soveltuvat sen vuoksi parhaiten uudisrakennuksiin. Johdotuksen asennus valmiisiin taloihin on hankalaa ja se on suuri kustannuserä, tyypillisesti jopa 10.000€. Tämä on omiaan luomaan mielikuvaa älykoti ratkaisun hintatasosta, sekä käyttöönoton hankaluudesta valmiiseen taloon.

Mieti alkuun älykoti järjestelmän käyttötarkoitus

Mieti alkuun älykoti järjestelmän käyttötarkoitus. Kuinka laajan älykoti järjestelmän ja millaisia ominaisuuksia haluat?

  1. Onko automatisoitava kohde talo, huvila, huoneisto tai sähköauton latauslaite? Vai etsitkö turvaa veneen, asuntoauton tai -vaunun talvisäilytyksen ajaksi?
  2. Riittääkö lämpötilan etävalvonta, alilämpö/jäätymisvaara hälytys ja murtovalvonta liiketunnistimelle?
  3. Haluatko ajastaa tai etäohjata lämmitysjärjestelmää energian säästämiseksi? Tiesithän, että valtio jakaa avustuksia 20-100% energiaa säästävien investointien tekemiseen. Katso lisätietoja linkin takaa.
  4. Haluatko seurata koko talon tai myös yksittäisten laitteiden sähkönkulutusta? Kuten maalämpöpumpun, sähköauton latauslaitteen tai lämminvesivaraajan kulutusta? Tai kenties oman aurinkovoimalan sähköntuotantoa?
  5. Tarvitsetko murtovalvontaa? Liiketunnistimet, magneettikytkimet oviin ja kameravalvonta on mahdollista toteuttaa, niin että saat hälytykset tulevat suoraan omaan ja lähipiirin kännykkään. Tällöin laskua tulee vain laitteista, ilman kuukausimaksua.
  6. Älykoti järjestelmään on lisäksi on mahdollista liittää myös palo- ja häkävaroittimet, sekä tulva ja vesivuoto anturit.

Pikaohje järjestelmän valintaan

OmaVahdin valikoimissa on useiden eri laitevalmistajien WiFi ja Zigbee verkkojen kautta pilvipalveluun liitettäviä älykoti järjestelmiä, sekä reaaliajassa sähkönkulutuksen näyttäviä mittareita. Kullakin laitevalmistajalla on vahvuutensa. Olemme testanneet kaikki järjestelmät ja rakentaneet muutaman demojärjestelmän, jotta sinä asiakkaana voisit testata kotoa ennen ostopäätöksen tekemistä.

Tutustu TUYA Smart ja Apple HomeKit laitteisiin, ja lue lisää blogista älykoti ekosysteemien ominaisuuksista, sekä tutustu helposti käyttöön otettaviin yksittäisen toiminnallisuuden ratkaiseviin laitteisiin.

Tai avaa WhatsApp chat asiakaspalvelun kanssa ja kerro hiukan tilanteesta ja tarpeesta. Saat nopeasti vinkkejä mihin tuotteisiin kannattaa tutustua ensimmäisenä ja löydät todennäköisesti sinulle parhaiten soveltuvaan järjestelmän nopeammin kuin selaamalla läpi kaikki 200 OmaVahti verkkokaupasta löytyvää tuotetta.