UVC LED

Rakenna USB virralla toimiva UVC LED Desinfiointilaite

USB powered UVC LED valolista sopii erinomaisesti oman viruksia ja bakteereja desinfioivan laitteen rakentamiseen. UVC LED lista saa käyttöjännitteen USB-liittimen kautta. Valolista kannattaa sijoittaa paikkaan jonka läpi kiertää paljon sisäilmaa, jolloin Ultra Violet C valo desinfioi tehokkaasti. Valo ei myöskään saa loistaa ulos, koska se on vaarallista silmille ja iholle. Erinomaisia paikkoja löytyy varmasti monia, kuten pöytätietokoneen kotelon sisällä tai ilmalämpöpumpun sisäyksikön suojissa.

USB powered UVC LED valolista tekniset tiedot:

  • 3 kpl LED UVC 200-280 nm
  • Radiant Power 36 mW/cm2
  • Sisäkäyttöön IP20
  • Käyttöjännite USB 5V / 1A
  • Virtalähteeksi PC:n USB-portti, kännykkälaturi tai varavirtalähde
  • LEDien arvioitu käyttöikä 9.000 tuntia
  • Takuu 1 vuosi ED50. Hyväksynnät: CE, RoHS

HUOM! Tuotteen demokuvissa sininen valo näkyy tietokoneen kotelon ulkopuolella. UVC valolista pitää asentaa niin ettei sinivalo loista kotelon ulkopuolelle.

Ultra Violet C LED valon käyttö desinfiointiin

UVC led valo pilkkoo ilmassa leijailevien viruksien ja bakteerien DNA ketjuja. Tietokoneen kotelon tai ilmalämpöpumpun sisäyksikköön jälkiasennettavat Ultra Violet C valolistan LEDit lähettävät valon aallonpituuksia 200-280 nm. Näemme ne väriltään sinertävänä valona.

Auringosta tulevalta UV-säteilyltä pyrimme suojautumaan vaatteilla, päähineillä ja aurinkorasvoilla, mutta Ultra Violet valon aallonpituuksia hyödynnetään pintojen ja hengitysilman desinfioinnissa. UV-C valon aallonpituus pilkkoo tehokkaasti bakteerien ja viruksien DNA ketjuja. Tutustu myös Säteilyturvakeskuksen ohjeeseen ”UV-C-säteilyn käyttö desinfioinnissa”.

 

UVC LED desinfiointivalo on uutta tekniikkaa

Toimistojen ja parkkihallien perinteisiä loisteputkia vaihdetaan LED putkiin, ja samalla tavalla LED teknologialla toteutetaan myös desinfiointiin käytettävät UV-C LED valot. LED valo on erittäin tarkasti säädettävissä niin valon intensiteetin ja aallonpituuden, kuin syttymisen ja sammumisen suhteen. LED teknologian energiantarve on pieni, eikä valaisin tuota liiemmin lämpöä.

Ultra Violet UV valon perinteiset käyttökohteet

UV valoa lähettäviä desinfiointilaitteita on toteutettu vuosikymmeniä loisteputkitekniikan avulla. Niitä on käytetty ruoan tuotantolinjoilla pakkausmateriaalien desinfiointiin, sekä vesilaitoksissa vedenpuhdistukseen ilman kemikaaleja. Nämä lamput säteilevät laajasti ultravioletti valon aallonpituuksia 200-280 nm.

 

Lue lisää UV valon spektristä ja kuinka se pilkkoo DNA ketjuja

Hengitysliitto – UV-säteilyyn perustuvat laitteet
Sinivalo koronavirus desinfioinnissa – Karjalainen 19.3.2020
How UVC Works
UVC Facts

OmaVahti on ammattitaitoinen, joustava ja yhteistyökykyinen kumppani. Lue lisää asiakkaillemme toteuttamista projekteista! Tutustu myös alta löytyviin Telldus Älykoti aloituspakettiin sekä Aeotec 6-in-1 anturiin, joka mittaa mm. UV valon määrää reaaliajassa.

Ratkaisun soveltuvuus

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “UVC LED”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Saatat myös pitää...