UVC Desinfiointi

Näytetään kaikki 7 tulosta

UVC Desinfiointi

Auringon säteilemä UVC valo pilkkoo bakteerien ja viruksien DNA ketjuja. Ultra Violet C valaisimet lähettävät samoja valon aallonpituuksia 185-280 nm, joten niillä voidaan desinfioida tiloja ja pintoja nopeasti ilman kemikaaleja.

UVC desinfiointiin löytyy useita valaisimia erilaisiin käyttötarkoituksiin

  1. Verkkovirtakäyttöinen laite soveltuu kiinteään käyttöön esim. neuvottelu- tai luokkahuoneen desinfiointiin.
  2. Akkukäyttöinen kannettava UVC valo sopii siirrettävyytensä vuoksi pienempien tilojen desinfiointiin ja tilapäiseen tarpeeseen.
  3. ”Taskulamppu” mallinen UVC LED valo sopii parhaiten yhteiskäytössä olevien tietokoneen näpppäimistöjen sekä kosketusnäyttöjen kuten pankki- ja pelautomaattien desinfiointiin.

Pikaohje UV-C desinfiointilaitteen käyttöön

  1. Laita UV-C valo desinfioitavaan tilaan tai kohdista valo  pintaan.
  2. Laita valaisin päälle ja poistu huoneesta käsittelyn ajaksi.
  3. Anna UV-C valon pilkkoa ilmassa ja pinnoilla olevien bakteerien ja viruksien DNA ketjuja noin 15min – 1h ajan.
  4. Ilmassa saattaa tuoksua otsoni. Tuuleta tarvittaessa.
  5. Toista käsittely jos tilassa on ollut korona virukselle altistunut henkilö.

HUOM! Älä koskaan kohdista UV valoa silmiin, ihmisiin tai eläimiin. Valo hajottaa solujen DNA ketjuja samaan tapaan kuin auringon lähettämä Ultra Violet säteily.

Ultra Violet C valon perinteiset käyttökohteet

UVC valoa lähettäviä desinfiointilaitteita on toteutettu vuosikymmeniä loisteputkitekniikan avulla. Niitä on käytetty ruoan tuotantolinjoilla pakkausmateriaalien desinfiointiin, sekä vesilaitoksissa vedenpuhdistukseen ilman kemikaaleja. Nämä lamput säteilevät 254 nm aallonpituutta.

UVC LED valo on uutta tekniikkaa

Toimistojen ja parkkihallien perinteisiä loisteputkia vaihdetaan LED putkiin, ja samalla tavalla LED teknologialla toteutetaan myös desinfiointiin käytettävät UV-C LED valot. LED valo on erittäin tarkasti säädettävissä niin valon intensiteetin ja aallonpituuden, kuin syttymisen ja sammumisen suhteen. LED teknologian energiantarve on pieni, eikä valaisin tuota liiemmin lämpöä.

Lue lisää UV valon spektristä ja kuinka UV-C valo pilkkoo DNA ketjuja
https://www.evoqua.com/en/brands/delta-uv/Pages/How-It-Works.aspx
http://steril-aire.com.au/uvc-facts/uvc-qa/

Energosave on Valaistuksen Asiantuntija – Energiatehokas LED ja UVC Desinfiointi Valaistus

Energosave on erikoistunut energiatehokkaiden LED valaisimien ja valaistusratkaisujen toimittamiseen toimisto- ja liikekiinteistöihin, teollisuuteen sekä asuinkiinteistöihin.

Tuotetarjonnan lisäksi Energosave auttaa asiakkaitaan valaistussuunnittelussa, energiansäästölaskelmissa sekä investointien takaisinmaksulaskelmissa. Liiketoiminta perustuu valaistuksen osaamiseen ja hyvien valaisinratkaisujen tarjoamiseen.