Älykoti Ekosysteemit 11.9.2022 – Posted in: Älykoti Ratkaisut

Älykoti ekosysteemit eli järjestelmäalustat ovat merkityksellistä, mikäli aiot rakentaa laajemman älykoti järjestelmän ja tarvitset useita ominaisuuksia ja paljon toiminnallisuuksia. Kannattaa tutkia hetki eri älykoti ekosysteemejä, niitä tukevia laitevalmistajia ja OmaVahdin laitevalikoimaa.

Jos tarvitset vain yhden etäohjaus tai etäseuranta toiminnallisuuden, niin ekosysteemin valintaan ei kannata käyttää aikaa. Hankit vain tarpeeseen parhaiten soveltuvan laitteen.

Älykoti ekosysteemi vaihtoehtoja

  • TUYA Smart Life – Laaja 8.000 laitevalmistajan tuki ja markkinalla 250.000 kpl erilaisia laitteita. OmaVahdin valikoimasta löytyy 50 tuotetta. Pelkkä App, ei selain tukea.
  • eWeLink Sonoff – App ja Web hallinta. Laitevalmistajia 70
  • Apple HomeKit – Apple käyttäjien suosima alusta
  • Samsung SmartThings – Hävinnyt kisan ja yhdistetään Homey laitevalmistajan alustaan
  • Home Assistant – Koodareille ja aktiivislle harrastelijoille sopiva ekosysteemi
homekit logo large
ewelink sonoff logo

Useat älykotilaitteiden valmistajat ovat erikoistuneet, ja tekevät tiettyyn sovellukseen parempia laitteita ja ohjelmistoja kuin alustan kehittäjät. Tai ainakin ne ovat saaneet tuotteensa nopeammin markkinoille kuin alustojen kehittäjät. Usein näiden laitevalmistajien järjestelmät voidaan liittää muihin laitteisiin REST API tai IFTTT rajapintojen kautta.

Reaaliaikaiseen sähköteho ja kWh kulutusmittaukseen parhaiten soveltuvia laitteita valmistavat Emporia Energy ja Energomonitor. Mikäli mietit laajemman älykotijärjestelmän rakentamista, niin mieti tarve ja kysy vinkkiä Omavahdin asiakaspalvelusta.