Rossipohjan Ilmankosteuden Seuranta 10.9.2022 – Posted in: Älykoti Ratkaisut – Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Tuulettuvalla alapohjalla tarkoitetaan lattiarakennetta, jonka alapuolella maanpinnan ja puurakenteisen alapohjan välissä on ulkoilmalla tuulettuva ilmatila. Rakenne voi olla puurakenteinen eli kansankielellä rossipohja tai teräsbetonirakenteinen, kuten esimerkiksi ontelolaattaa.

Puurakenteinen alapohja kuuluu riskirakenteisiin ja perinteisesti alapohjan ryömintätilan ilmanvaihto on tuuletusaukkoihin. Riittävällä ja jatkuvalla tuuletuksella varmistetaan että ryömintätila pysyy kuivana. Raksystemsin nettisivuilla rakenteen ongelmat on selitetty kattavasti.

Kuinka varmistan rossipohjan kuivuuden?

Telldus älykoti järjestelmän avulla varmistat rossipohjan kuivuuden. Laitteisto mahdollistaa seuraavat valvonnat ja ohjaukset.

  1. Ilmankosteuden jatkuva mittaus ja kosteushälytys
  2. LätäkköVahti mikäli vettä kertyy ryömintätilan alimpaan kohtaan
  3. Kosteudenpoistajan (tiivistää ilmankosteuden vedeksi joka johdetaan viemäriin) sähkönkulutuksen seuranta ja hälytys mikäli sähköä ei kulu tavanomaisesti ja kosteudenpoistaja on pysähtynyt
  4. Puhaltimen toiminnan ohjaus ulkoilman ja ryömintätilan ilmankosteuden perusteella. Puhallus voidaan pysäyttää jos ulkoilma on huomattavasti kosteampaa kuin rossipohjan sisällä oleva ilma.

Nämä toiminnnot onnistuvat seuraavilla laitteilla.

Tutustu laitteisiin ja soita OmaVahdin asiakaspalveluun. Kuulemme mieluusti millaiseen tarpeeseen etsit taloautomaatio järjestelmää, ja autamme mieluusti.