Vesivuoto Valvonta Taloyhtiölle 27.5.2020 – Posted in: Älykoti Ratkaisut, IoT – Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

 

Taloyhtiön Vedenkulutuksen Reaaliaikainen Seuranta ja Vesivuoto Hälytykset

Onko teidän taloyhtiössä tapahtunut vesivahinko? Olisiko aiheutunut vahinko ollut pienempi mikäli vesivuoto olisi havaittu nopeasti?

Energomonitor vedenkulutuksen etäseuranta- ja valvontajärjestelmä liitetään vesimittarin pulssilähtöön ja Energomonitor keskusyksikkö Ethernet kaapelilla nettiin. Tämän jälkeen talossanne on käytössä jatkuva reaaliaikainen vedenkulutuksen seuranta ja vesivuotohälytykset. Kulutusseurantaraportista näette tuntikohtaisen vedenkulutuksen ja raakadatasta kulutusta voi tutkia vielä tarkemmin 90sek jaksoissa. Järjestelmä tunnistaa vesikalusteviat ja putkistovuodet. Mikäli vettä kuluu jatkuvasti yöllä, saat hälyksen vesivuodosta sähköpostilla,

 

 

Vesilaitos uusii vesimittarin ilmaiseksi

Energomonitor järjestelmä edellyttää vesilaitoksen toimittamaa pulssilähtöistä vesimittaria. Mikäli taloyhtiönne vesimittari on yli 10 vuoden ikäinen, niin yleensä vesilaitokset vaihtavat vesimittarin pyynnöstä ilmaiseksi uuteen. Kuvassa olevassa mittarissa tarkkuus on 1 pulssi per 100 litraa mittari. OmaVahti suosittelee 1 pulssi per 1 litra mittaria, koska pienien tihkuvien liitosvuotojen havaitsemiseksi onnistuu niillä nopeammin. 

 

Luotettava ratkaisu pitkälle tulevaisuuteen

OmaVahdin maahantuoma Energomonitor laitteisto vesivuoto valvontaan maksaa noin 500€. KodinPlazan mukaan tyypillinen vesivahinko maksaa taloyhtiölle noin 9.000€. Energomonitor laitteisto sisältää web palvelun ja kännykkä appin käytön, kohteen vedenkulutus historiadatan ylläpidon vähintään 5 vuoden ajan, kulutuksen reaaliaikaisen valvonnan ja vesivuotohälytykset. Taloyhtiön puolesta tarvitsette ainoastaan nettiyhteyden, mutta se osalta ei ole erityisia vaatimuksia. Jaettu taloyhtiö laajakaista tai edullinen 3G/4G yhteys riittää.

Tutustu linkkien takaa löytyviin vesivuoto valvontaan käytettäviin laitteisiin – HomeBase keskusyksikköön ja RelaySense Water pulssimittarinlukijaan. Energomonitor demo löytyy laitevalmistajan nettisivuilta.

Laita viestiä tai soita asiakaspalveluumme. Pääkaupunkiseudulle näitä on asennetty kymmeniä ja haluttaessa saatte referenssikohteen talon hallituksen puuhamiehen yhteystiedot.