Enermet Melko Päivitys

, ,

Enermet Melko MR30a tai MR24 kuormanohjauslaite löytyy monen suomalaisen ’80 – ’90 -luvulla rakennetun omakotitalon sähkökaapista. Tarkistapa onko sähkökuorman ohjauslaitteen kello väärässä ajassa?

Laite ohjaa kotisi tai kiinteistön suurimpia varaavia sähkölaitteita. Enermet Melko kuormanohjauslaitteen ohjaamana lämminvesivaraaja ja lattialämmitys hyödyntävät halvemman yösähkön ja -siirron. Mikäli laitteen kello on pari kolme tuntia väärässä, niin omakotitalon sähkölasku kasvaa jopa 150-300€ vuodessa.

Asia on helposti korjattu siirtämällä laitteen kello oikeaan aikaan. Anna meidän sähköasentajan ratkaista ongelma ja saat säästöä sähkölaskuun heti seuraavasta yöstä lähtien!

Suosittelemme myös tutustumaan oleviin OmaVahti älykoti järjestelmiin. Niiden avulla päivität talosi ohjausjärjeslmän nykyaikaan, ja voit seurata ohjata sähkölaitteita näppärästi etänä kännykällä tai aikaohjelman perusteella.

4,99

Enermet Melko MR30a tai MR24 Päivitys – Ajastus ja Säätö

1. Valmistelevat työvaiheet

1.1 Tutki talon sähkökaappi. Löytyykö vielä Enermet Melko MR30a laite, jossa on digikello ja yksi painike näytön oikealla puolella.
1.2 Tutki sähköyhtiön portaalista oman kohteesi sähkönkäytön vuorokausi profiileja. Osuuko suurimmat 2-4h kestävät kulutuspiikit yöaikaan, vai päivälle? Jos kello jätättää, niin piikit ovat tyypillisesti aamulla klo 05-10. Kellon edistäessä piikit ovat illalla klo 19-23 aikaan.
1.3 Onko laite sinetöity sähköyhtiön toimesta? Tarkista paikalliselta siirtoyhtiöltä onko laite vielä heidän vastuullaan. Ainakin Elenia on siirtänyt laitteet asiakkaiden vastuulle silloin kun päivittivät verkkoon etäluettavat sähkömittarit vuosina 2010-2012. Laitteet luovutettiin asiakkaan vastuulle, mutta sinettien poisto ja ohjekirjan toimitus heiltä kuitenkin unohtui. Nyt siirto tapahtuu asiakkaan ”väärään aikaan”, mutta siirtoyhtiö saa laskuttaa siitä tietty enemmän. Voit tutustua laitteeseen Enermet Melko MR30a aikatariffikello ohjekirja manual avulla, mutta helpommalla pääset kun soitat meille.

 

2. Enermet Melko MR30a etäohjauslaitteen ajastus ja lämmitysaikojen ohjelmointi

2.1 Poista sähkökaapin etupelti ja Melko MR30a laitteen ympärillä oleva muovisuojus. (Tämän työvaiheen saa tehdä  ammattitaitoinen sähkömies).
2.2 Säädä laitteen kello oikeaan aikaan. Kello kannattaa säätää talviaikaan, jolloin suurin osa lämmityssähkön ostamisesta tapahtuu.
2.3 Säädä sähkönkäytön alku- ja loppuajat kytkimille K1, K2 ja K3.

 

3. Sähkönoston ajatuksen ja säästön toteutumisen seuranta

3.1 Tutki sähköyhtiön portaalista uudelleen vuorokauden sähkönkäyttöprofiileja muutaman päivän kuluttua. Kulutuspiikkien pitää osua klo 00-06 väliseen aikaan. Mikäli näin, niin säästät siirtokulussa keskimäärin 2c/kWh. Vaihtamalla sähkösopimuksen pörssisähköön säästät vielä enemmän!
3.2 Tarkasta muutos seuraavasta sähkölaskusta ja tutki sähköyhtiön portaalista uudelleen vuorokauden sähkönkäyttöprofiileja muutaman kuukauden kuluttua.
3.3 Tarkasta laitteen kello aina ennen lämmityskauden alkua, ja toista kellon säätö tarvittaessa uudestaan.

 

Enermet Melko laitteen ajastustyö kiinteään hintaan (aika-arvio noin 1h) sovittuna aikana Espoossa tai Jyväskylässä sisältäen matkalulut. Muut paikkakunnat – kysy pikaohje ja puhelintuki laitteen säätämiseksi!

 

Tutustu myös OmaVahti älykoti demojärjestelmiin!

TUYA Smart älykoti laitteiden avulla voit ajastaa lämmitysjärjestelmät laitekohtaisesti tyyliin:

  • Lämminvesivaraaja pörssisähkön halvimmat yötunnit
  • Lattialämmitykset pörssisähkön halvimmat yötunnit + päivällä 2-3x lyhyt 20-50min lämmitysjakso.

OmaVahti älykoti järjestelmät sisältävät myös lämpötila ja kosteusmittarit, liiketunnistimet, magneettikytkimet oviin sekä valojen ja pistorasioiden etäohjauksen kännykällä.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Enermet Melko Päivitys”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Saatat myös pitää...