Zigbee

Näytetään tulokset 1–12 / 19

Zigbee

Zigbee yhdyskäytävä (hub, gateway) liittää tuhannet laitteet verkkoon langattomasti. Verkot voivat sisältää jopa 65 536 laitetta ja Zigbee tekniikalla toteutettujen laitteiden välinen pisin mahdollinen kantomatka on noin 100 metriä.

Zigbee tiedonsiirtoprotokollan tärkein käyttötarkoitus on lyhyen kantaman anturiverkot. Vähän virtaa kuluttava Zigbee lämpötila-anturi ja vesivuotoanturi soveltuvat moniin erilaisiin älykoti ja taloautomaatio sovelluksiin kohteisiin.

Zigbee protokollan tavoitteena on laitteiden äärimmäisen vähäinen virrankulutus, jolloin paristonkesto on jopa useita vuosia. Tärkeää on myös yksinkertainen toteutus ja edullinen hinta. Zigbee ilmanlaatumittari ja vastaavat laitteet kytkeytyvät verkkoon nopeasti (alle 30 ms), Sleep -tilasta herääminen alle 15 ms ja lähetyksen aloittaminen kestää alle 15 ms. Nopeus toiminta on selkeä etu verrattuna esim. Bluetooth radioyhteyden laitteisiin.

Zigbee alasvalot laajentavat verkon kuuluvuutta, koska ne ovat jatkuvasti kiinni verkkovirrassa ja toimivat Zigbee verkon toistimina. Zigbee Mesh reititystekniikka osaa verkon automaattisen käyttöönoton (Self-Configuring) ja elpymisen mikäli siitä poistuu toistimia (Self-Healing).