Smappee Energy

, ,
Laitteet Tunnistava 3-Vaihe Sähkömittari

Smappee mittaa omakotitalon sähkönkulutusta reaaliajassa ja ”oppii” muutaman kuukauden aikana tunnistamaan suuren osan talon sähkölaitteista.

 • Mittaa AC-sähkön kulutus 3-vaihe syöttöjohdoista
 • Toimitus sisältää Energy keskusyksikön joka liitetään WiFi-verkkon
  • 3 kpl 50A halkaistavia mittasilmukoita,
  • 1 kpl langaton ON/OFF-kytkin ja virtajohto
 • Näyttää kulutuksen reaaliajassa, tiedot päivittyvät 20s välein
 • Tunnistaa sähkölaitteet ja laskee vuosikulutusarvion perusteella ”laitekohtaisen sähkölaskun”
 • Ilmainen web palvelun käyttö, ei kuukausi- tai vuosimaksuja
 • Ilmainen Apple iOS ja Google Android App
 • IFTTT.com palvelun kautta Smappee on liitetävissä muihin järjestelmiin
 • Laajennettavissa – aurinkopanelien tuotanto sekä vesi/kaasu mittaus

Smappee Energy – Älykäs Sähkömittari Oppii Laitteet

Smappee Energy järjestelmä mittaa sähkönkulutuksen reaaliajassa. Se tunnistaa talon sähköverkossa olevien laitteiden kytkeytymisen päälle ja pois, ja laskee tämän perusteella laitekohtaisen sähkölaskun.

Järjestelmän tekoäly tunnistaa kotisi sähkölaitteiden käytön niiden sähköisen kulutusprofiilin ns. ”sormenjäljen” perusteella. Jo parin viikon käytön jälkeen Smappee näyttää ensimmäiset tunnistetut laitteet listalla ja kertoo laitteen vuosikulutusarvion. Tämän jälkeen voi nimetä laitteet. Tunnistus perustuu ottotehoon, vaihejohtoon (L1, L2 vai L3) sekä laitteen käynnistyksen ja pysäytyksen aiheuttamiin häiriöihin. Tunnistuu toimii vakiona pysyville resistiivisille kuormille kuten lämmitysvastukset, mutta ei pysty tunnistamaan induktiivisia kuormia joissa kulutus vaihtelee.

IFTTT.com palvelun kautta Smappee Energy integroituu yli 300 muun laitetoimittajan järjestelmiin. Solar -versio mahdollistaa myös aurinkopanelien tuotannon seurannan reaaliajassa.

Sähkön hinta ja kulutusmittaus tapahtuu reaaliaikaisesti ja järjestelmä näyttää kulutuksen reaaliajassa kätevästi tablet koneen tai puhelimen appissa. Graafinen käyttöliittymä havainnollistaa kotisi sähkökulutusta auttaa sinua löytämään sähkösyöpöt laitteet ja toimintatavat. Kännykkä appilla voit tarkastaa mitkä laitteet ovat käytössä, tai varmistaa etänä ettei esim. silitysrauta tai kahvinkeitin ole jäänyt päälle.

Solar malli mittaa myös aurinkopanelien tuotannon ja on kätevä apu tuntihinnoitellun pörssisähkön käyttäjälle. Se ohjaa käyttämään sähköä silloin kun omaa tuotantoa on riittävästi tarjolla.

Smappee Solar on käytössä mm. Apulanta bändin café & museossa Lahden Hennalassa. Videolla Toni Wirtanen esittelee Apulandia projektia sekä aurinkopaneli järjestelmää (0:54 eteenpäin). Apulandiassa pääset tutustumaan järjestelmän demoon kahvin ja bändin historiikin lomassa.

Lue lisää alta, katso VIDEO ja ota rohkeasti yhteys OmaVahdin asiantuntijoihin. Autamme mieluusti valitsemaan sinun tarpeeseen sopivat laitteet. Voit tutustu myös nettiin rakentamaamme demojärjestelmään.

Material

Plastic

1 arvio tuotteelle Smappee Energy

 1. Jaakko Kivinen

  Luin Tekniikan Maailma 11/2019 lehdestä artikkelin Smappee Energy älysähkömittarin käytöstä loma-asunnon etäseurantaan. Artikkelissa esiteltiin Espanjan villan etävalvonnan käyttökokemukset vuoden ajalta.

  Smappee Energy mittaa taloni sähkökulutusta jatkuvasti, ja näyttää kulutuksen reaaliajassa kännykkä appilla ja netissä. Smappeen on helppokäyttöinen ja sen tekoäly on oppinut taloni tunnistamaan sähkölaitteet.

  Smappeen kulutusraportista selviää, että käyttöveden lämmitys ja lattialämmitys ovat taloni suurimmat sähkölaskua kerryttävät laitteet. Maltillisen lämpimän veden käytön kun saisi opetettua meidän teineille, niin… No ainakin isä tietää missä se sähkö kuluu.

  Näppärä, helppokäyttöinen laite jonka avulla saan säästöä sähkölaskuun!

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Saatat myös pitää...