Smappee Asennus

, , ,

Smappee älykoti järjestelmän edut:

  • Tunnistaa verkossa olevat sähkölaitteet ja tekee niistä laskuerittelyn – löydä sähkösyöpöt ja säästä
  • Tarkista känny Appilla onko silitysrauta tai kahvinkeitin päällä
  • Ohjaa langattomia sahköpistorasioita
  • Yhteensopiva Nexa ja Telldus TellStick järjestelmien kanssa

Asennuksen vaiheet:
1. Lataa Appi IOS tai Android sovelluskaupasta
2. Testaa Smappee älykoti keskusyksikkö (asetukset ja WiFi)
3. Sähkönkulutusta mittaavien induktiosilmukoiden asennus sähkökaappiin
4. Sähkölaitteiden tunnistus tapahtuu automaattisesti 1-3 viikossa. Sen jälkeen nimeät laitteet.

Asennuksen aikana tehdään työvaiheet 1-3 ja aikaa siihen kuluu 1-2 tuntia. Laitteiden nimeämiseen pääset viikon parin kuluttua Smappeen käyttöönotosta.

Katso videot Smappeen käyttöönottoon liittyen. Muistathan että sähkökaapin avaaminen ja induktiosilmukoiden asentaminen vaatii sähkömiehen ammattipätevyyden.
VIDEO1   –   VIDEO2   –   VIDEO3

200,00

1. LATAA APPI SOVELLUSKAUPASTA

Smappee asennus alkaa lataamalla ilmainen sovellus Apple IOS tai Android tabletille/puhelimelle sovelluskaupasta. Sovellus neuvoo kuvien avulla eteenpäin, mutta alla pari käytännössä opittUa vinkkiä. Sovelluksen lataus ja keskusyksikön WiFi -yhteyden käyttöönotto kannattaa tehdä jo ennen induktiosilmukoiden (CT clamps) asennusta sähkökaappiin. Siinä menee normaalisti noin 30 min.

Demo on osoitteessa my.smappee.com
Tunnuksen toimivat web sivulla ja Appissa  user: omavahtidemo / Kysy salasana sähköspostilla!

2. KESKUSYKSIKÖN TESTAUS ENNEN SILMUKOIDEN ASENNUSTA

Mikäli teet induktiosilmukoiden asennuksen itse, kannattaa käyttää hetki järjestelmään tututumiseen. Voit testata järjestelmää esim. laittamalla induktiosilmukan kuoritun tietokonekaapelin vaihejohdon ympärille (väriltään ruskea, musta tai harmaa, siis EI sininen tai kelta-vihreä). Muista laittaa induktiosilmukat oikein päin. Clampissa on nuoli, joka osoittaa suuntaan sähköyhtiö -> käyttäjä. Smappee tunnistaa sähköverkon, mutta voit käyttää myös kiinteitä asetuksia jännite 230V, 3-phase, STAR-tähtiverkko.

3. INDUKTIOSILMUKOIDEN ASENNUS SÄHKÖKAAPPIIN

Silmukat laitetaan vaihejohtojen L1-L2-L3 (ruskea, musta, harmaa tai joskus kaikki mustia) ympärille ja klipsi painetaan kiinni niin että silmukka on napakasti johdon ympärillä. Perustoimitus sisältää 50A silmukat max 10mm kaapelille, mutta silmukoita löytyy myös isommille kaapeleille ja 100A-200A-400A-800A virroille. MUISTA kytkeä virrat pois sähkökaapista asennuksen ajaksi ja noudattaa sähkötyöturvallisuusmääräyksiä.

Induktiosilmukka vaihtoehdot ovat:
– 50A / halkaisija 10mm (perustoimitus)
– 100A / halkaisija 16mm
– 200A / halkaisija 24mm
– 400A / halkaisija 36mm vaatii Smappee PRO
– 800A / halkaisija 50mm vaatii Smappee PRO

Kun asennus on tehty, Smappee LIVE näkymä näyttää hetkellisen virrankulutuksen. Mittausdata lähetetään 15 sek välein. Jos nettiyhteys katkeaa, niin data tallennetaan paikallisesti. Smappee laitteen paikallinen muisti riittää ainakin 4pv nettikatkoksen yli, ja se lähetetaan automaattisesti palvelimelle eräajona kun nettiyhteys palautuu.

4. LAITTEIDEN NIMEÄMINEN

Normaalisti Smappee löytää kahdessa päivässä 2-5 laitetta (Appliances) ja viikossa 10-40 laitetta. Laitteiden tunnistaminen tapahtuu eräajona, eli palvelimella käsitellään mittausdataa tekoälyn algoritmeillä joka tunnistaa laiteiden käyttämän tehon ja sähköverkkoon aiheuttamat häiriöt. Näiden pohjalta Smappee luo numeroidun laitelistan automaattisesti.

Laitteiden nimeäminen on 2-8 viikkoa kestävä prosessi johon menee kerralla aina 30min – 2h. Sitä kannatta tehdä aina muutaman päivän välein. Samalla tunnistat kotisi sähkösyöpöt laitteet ja opit parantamaan energiatehokkuutta. Aloita vaikka hehkulampusta, jossa ON/OFF tapahtuu nopeasti (tai keitä kahvit tai silitä paita).

Aina kun kytket laitteen päälle ja pois, päänäkymän pallojen yläpuolelle tulee  viesti tyyliin ”+500W Appliance-1”. Se kertoo reaaliajassa mitä sähköverkossasi tapahtuu. Edit napin kautta pääset nimeämään laitteet. Ping Me -toiminto lähettää järjestelmäviestin max 5x kun laite käynnistyy ja helpottaa näin nimeämistä.

Jos kaipaat apua niin soita rohkeasti. Kuulen mieluusti käyttökokemuksia, jaan vinkkejä ja ehdota kuinka tätäkin ohjetta voisi selkeyttää ja parantaa. Yhdessä oppimalla rakennamme älykodin joka säästää samalla energiaa ja luontoa.

 

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Smappee Asennus”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Saatat myös pitää...