Pörssisähkön Hinta App

, , , , , ,

Pörssisähkön Hinta Sovellus

Pörssisähkön Hinta -sovellus kertoo pörssisähkön tuntihinnan NordPool sähköpörssissä seuraavan vuorokauden aikana. OmaVahdin älykäs huonetermostaatti ohjaa lämmitystä, ja painottaa kulutuksen pörssisähkön edullisten tuntien ajalle. Onko käytössäsi lämpöä varaavia laitteita kuten lattilämmitys tai lämminvesivaraaja? Ajasta lämmityslaitteet toimimaan edullisten tuntien aikaan.

Pörssisähkön hinta nyt löytyy myös Sahko.tk web palvelusta. OmaVahdin WiFi sähkömittarit näyttävät sähkönkulutuksen reaaliajassa ja WiFi virtakytkimillä ohjaat ja ajastat kulutusta kätevästi.

Pörssisähkön Hinta – Fingrid Tuntihinta Sovellus

Kuinka pörssisähkön hinta muodostuu?

Pörssisähkö on sopimusmuoto, jossa pörssisähkön hinta vaihtuu tunneittain pörssinhinnan markkinakehityksen mukaan. Kuluttaja maksaa käyttämänsä sähkön tuntihinnan ja sähköä myyvän yhtiön perimän marginaalin. Hinta määräytyy pohjoismaissa toimivassa Nord Pool sähköpörssissä, jossa sähkön tuottajat ja sähkön ostajat kokoontuvat myymään sekä ostamaan sähköä.

Pörssisähkö älytermostaatti, viikkokello virtakytkimet ja sähkömittarit

OmaVahdin sähkömittarit mittaavat tehoa W jopa 1s välein ja sähkön kWh kulutusta 90s – 1h jaksoissa. Kun sähköenergian laskutus perustuu tuntihinta Pörssisähkö tuotteeseen, niin hinnanvaihtelu näkyy myös sähkölaskulla. Kohdentamalla sähkönkulutusta voit hyödyntää vuorokauden halpoja tunteja. Sen ansiosta sähkön ostajan kannalta edullisin hinta löytyy pidemmällä tähtäimellä aina sähköpörssiin perustuvasta hinnoittelusta.

Nämä OmaVahdin tuotteet soveltuvat pörssisähkön kulutusseurantaan ja -ohjaukseen:

Tutustu sivuillamme ja kysy vinkkiä asiakaspalvelusta. Sähkömittareilla ja etäohjattavilla ajastin virtakytkimillä voit ohjata sähkön kulutushuiput Nordpool pörssisähkön edullisten tuntien aikaan.

Sähkön Spot hinta – Markkinaosapuolet ja hinnoittelu

Sähkön spot hinta markkinalla keskeisiä toimijoita ovat tarjontapuolella voimalaitoksia omistavat sähkön tuottajat, sekä ostajapuolella sähköyhtiöt ja suuret teollisuuslaitokset. Kauppaa käydään seuraavan päivän tuntihinnoista, eli sähkön spot hinta vaihtelee tunneittain kysyntä- ja tarjontatilanteen mukaan.

Hintojen vaihtelu onkin asiakkaan kannalta koko asian ydin, sillä edullisen sähkön tunteja on usein enemmän kuin kalliimpia hetkiä.

NordPool Spot hinta App

NordPool Spot hinta kehitystä voi seurata Fingridin julkaiseman Tuntihinta mobiilisovelluksen avulla. Sovellus antaa tietoa pörssisähkön hinnan vaihteluista seuraavan vuorokauden aikana. Tämä luo mahdollisuuden säästää rahaa ja luontoa pienempien hiilidioksidi (CO2) päästöjen kautta, mikäli omia sähkön kulutustottumuksia pystytään muuttamaan pörssisähkön hintakehitys tiedon perusteella. Sähkönhinnan ollessa korkeampi, uusiutuvan energian osuus valtakunnan sähköntuotannosta on pienempi. Samoin myös Venäjältä tuotavan sähköenergian osuus on suurempi hinnan ollessa korkea.

Fingrid Tuntihinta mobiilisovellus hälyttää, mikäli sähkön NordPool spot hinta ylittää käyttäjän asettaman hälytysrajan. Hintatiedon perusteella voit hyödyntää edulliset tunnit, ja vähentää sähkönkulutusta kalliiden tuntien aikaan.

Fingrid Tuntihinta mobiilisovellus on maksuton. Lataa App Store tai Google Play sovelluskaupasta.

 

Ratkaisun soveltuvuus

, ,

Yhteystekniikka

, , ,

1 arvio tuotteelle Pörssisähkön Hinta App

  1. Petteri Koskivaara

    Pörssisähkön Tuntihinta sovellus varoittaa viesteillä, kun Nordpool SPOT sähkönhinta ylittää tai alittaa ennalta määrittelemäni rajan. Sovellus auttaa minua seuraamaan kätevästi hinnanvaihteluja, ja tiedostamaan milloin sähkön kulutusta kannattaa vähentää korkean hinnan vuoksi.

    Pörssisähkön Tuntihinta sovelluksen lähettämä Push-viesti voidaan siirtää IFTTT sovelluksen avulla virtakytkimien ohjauskäskyksi. Kun pörssisähkön hinta alittaa valitsemani rajan, TUYA Smart WiFi virtakytkin käynnistää lämminvesivaraajan ja varaavan lattialämmityksen. Ja vastaavasti kun sähkön tuntihinta on korkea, lämmitysjärjestelmälle ei anneta sähköä.

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Saatat myös pitää...