Pörssisähkön Hinta

, , , , , , , ,

Pörssisähkön Hinta Nyt

Pörssisähkön Hinta -sovellus kertoo pörssisähkön tuntihinnan NordPool sähköpörssissä seuraavan vuorokauden aikana. OmaVahdin älykäs huonetermostaatti ohjaa lämmitystä, ja painottaa kulutuksen pörssisähkön edullisten tuntien ajalle. Onko käytössäsi lämpöä varaavia laitteita kuten lattialämmitys tai lämminvesivaraaja? Ajasta lämmityslaitteet toimimaan edullisten tuntien aikaan. Kuvassa vasemmalla päivän sähkönkulutus (vihreät palkit), pörssisähkön tuntihinta (violetti) ja mitattu lämpötila (punainen viiva).

Pörssisähkön hinta nyt löytyy myös Sähkönseuranta web palvelusta. Efergy tehonäyttö kertoo sähkönkulutuksen reaaliajassa ja THEMO pörssisähkö virtakytkin ohjaat sähkökulutusta kätevästi sähkönhinnan mukaan.

Pörssisähkön Hinta

Kuinka pörssisähkön hinta muodostuu?

Pörssisähkö on sopimusmuoto, jossa pörssisähkön hinta vaihtuu tunneittain pörssinhinnan markkinakehityksen mukaan. Kuluttaja maksaa käyttämänsä sähkön tuntihinnan ja sähköä myyvän yhtiön perimän marginaalin. Hinta määräytyy pohjoismaissa toimivassa Nord Pool sähköpörssissä, jossa sähkön tuottajat ja sähkön ostajat kokoontuvat myymään sekä ostamaan sähköä.

Pörssisähkö hinta – Älytermostaatti, viikkoajastin virtakytkimet ja sähkömittarit

OmaVahdin sähkömittarit mittaavat tehoa W jopa 1s välein ja sähkön kWh kulutusta 90s – 1h jaksoissa. Kun sähköenergian laskutus perustuu tuntihinta Pörssisähkö tuotteeseen, niin hinnanvaihtelu näkyy myös sähkölaskulla. Kohdentamalla sähkönkulutusta voit hyödyntää vuorokauden  halpoja tunteja. Sen ansiosta sähkön ostajan kannalta edullisin hinta löytyy pidemmällä tähtäimellä aina sähköpörssiin perustuvasta hinnoittelusta.

Nämä OmaVahdin tuotteet soveltuvat pörssisähkön kulutusseurantaan ja -ohjaukseen:

Tutustu sivuillamme ja kysy vinkkiä asiakaspalvelusta. Sähkömittareilla ja etäohjattavilla ajastin virtakytkimillä voit ohjata sähkön kulutushuiput Nordpool pörssisähkön edullisten tuntien aikaan.

Pörssisähkönhinta ja markkinaosapuolet

Pörssisähkö markkinalla keskeisiä toimijoita ovat tarjontapuolella voimalaitoksia omistavat sähkön tuottajat, sekä ostajapuolella sähköyhtiöt ja suuret teollisuuslaitokset. Kauppaa käydään seuraavan päivän tuntihinnoista, eli sähkön SPOT -hinta vaihtelee tunneittain kysyntä- ja tarjontatilanteen mukaan.

Sähkön hinnanvaihtelu onkin asiakkaan kannalta koko asian ydin, sillä edullisen sähkön tunteja on usein enemmän kuin kalliimpia hetkiä.

Nordpool SPOT hinta App

Nordpool SPOT hintakehitystä voi seurata Fingridin julkaiseman Tuntihinta mobiilisovelluksen avulla. Sovellus antaa tietoa pörssisähkön hinnan vaihteluista seuraavan vuorokauden aikana. Tämä luo mahdollisuuden säästää rahaa ja luontoa pienempien hiilidioksidi (CO2) päästöjen kautta, mikäli omia sähkön kulutustottumuksia pystytään muuttamaan pörssisähkön hintakehitys tiedon perusteella. Sähkönhinnan ollessa korkeampi, uusiutuvan energian osuus valtakunnan sähköntuotannosta on pienempi. Samoin myös Venäjältä tuotavan sähköenergian osuus on suurempi hinnan ollessa korkea.

Fingrid Tuntihinta mobiilisovellus hälyttää, mikäli sähkön NordPool spot hinta ylittää käyttäjän asettaman hälytysrajan. Hintatiedon perusteella voit hyödyntää edulliset tunnit, ja vähentää sähkönkulutusta kalliiden tuntien aikaan.

Fingrid Tuntihinta mobiilisovellus on maksuton. Lataa App Store tai Google Play sovelluskaupasta.

 

Ratkaisun soveltuvuus

, ,

Yhteystekniikka

, , ,

Saatat myös pitää...