Pörssisähkön Hinta App

, , , , , , ,

Pörssisähkön Hinta Sovellus

Fingrid Pörssisähkön Hinta App kertoo pörssisähkön tuntihinnan NordPool sähköpörssissä seuraavan vuorokauden aikana. Ohjaa pörssisähkön hankintaa automatiikalla ja hyödynnä edulliset tunnit.

  • Aseta kaksi sähkönhinnan hälytysrajaa – Sähkö kallista tai edullista
  • Sovellus ilmoittaa kun sähkönhinta ylittää tai alittaa asettamasi hintarajat
  • Siirrä sähkönkulutusta vuorokauden edullisten tuntien ajalle ja säästät euroja
  • Lataa ilmainen sovellus kännykkään App Store tai Google Play kaupasta.
  • Onko käytössäsi varaavia lämmityslaitteita?
  • Voitko ajastaa ne toimimaan edullisten tuntien aikaan?

Tutustu myös pörssisähkön hinnan kertovaan Sahko.tk web palveluun.

Pörssisähkön Hinta – Fingrid Tuntihinta Sovellus

Mitä on pörssisähkö?

Pörssisähkö on sopimusmuoto, jossa sähkön hinta vaihtuu tunneittain sähköpörssin markkinahinnan kehityksen mukaan. Kuluttaja maksaa käyttämänsä sähkön tuntihinnan ja sähköä myyvän yhtiön perimän marginaalin. Hinta määräytyy Nord Poolissa, pohjoismaissa toimivassa sähköpörssissä, jossa sähkön tuottajat ja sähkön ostajat kokoontuvat myymään sekä ostamaan sähköä. Keskeisiä toimijoita sähkömarkkinoilla ovat tarjontapuolella voimalaitoksia omistavat sähkön tuottajat ja ostajapuolella sähköyhtiöt sekä suuret teollisuuslaitokset. Kauppaa käydään seuraavan päivän tuntihinnoista, eli spot-hinnoista, jotka vaihtelevat tunneittain kysyntä- ja tarjontatilanteen mukaan.

Hintojen vaihtelu onkin asiakkaan kannalta koko asian ydin, sillä edullisen sähkön tunteja on aina enemmän, kuin kalliimpia hetkiä. Kohdentamalla sähkönkulutusta voit hyödyntää vuorokauden halpoja tunteja. Sen ansiosta sähkön ostajan kannalta edullisin hinta löytyy pidemmällä tähtäimellä aina sähköpörssiin perustuvasta hinnoittelusta.

Pörssisähkön hinta kehitystä Suomessa voi seurata Fingrid Tuntihinta mobiilisovelluksen avulla. Sovellus antaa tietoa pörssisähkön hinnan vaihteluista seuraavan vuorokauden aikana. Tämä luo mahdollisuuden säästää rahaa ja luontoa pienempien hiilidioksidi (CO2) päästöjen kautta, mikäli omia sähkön kulutustottumuksia pystytään muuttamaan pörssisähkön hintatiedon perusteella. Sähkönhinnan ollessa korkeampi, uusiutuvan energian osuus valtakunnan sähköntuotannosta on pienempi. Samoin myös Venäjältä tuotavan sähköenergian osuus on suurempi hinnan ollessa korkea.

Fingrid Tuntihinta mobiilisovellus hälyttää, mikäli NordPool sähkön spot hinta ylittää käyttäjän asettaman hälytysrajan. Hintatiedon perusteella voit hyödyntää edulliset tunnit, ja vähentää sähkönkulutusta kalliiden tuntien aikaan.

Etäluettavat sähkömittarit mittaavat sähkönkulutusta tuntikohtaisesti. Kun sähköenergian laskutus perustuu tuntihintaiseen Pörssisähkö tuotteeseen, niin hinnanvaihtelu näkyy myös sähkölaskussasi. OmaVahdin sähkömittareilla sekä etäohjattavilla ja ajastettavilla virtakytkimillä voit ohjata sähkönkulutusta niin että kulutushuiput osuvat edullisten tuntien aikaan.

Fingrid Tuntihinta mobiilisovellus on maksuton. Lataa App Store tai Google Play sovelluskaupasta.

Ratkaisut

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Pörssisähkön Hinta App”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Saatat myös pitää...