Älykoti Vanhaan Taloon 29.6.2020 – Posted in: Älykoti, IoT – Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Langaton Älykoti Järjestelmä on Helppo Asentaa Myös Vanhaa Taloon

Asuntomessuilla esitellään pääsääntöisesti uudisrakennuksiin toteutettuja langallisia KNX ja Dali älykoti järjestelmiä. Näiden järjestelmien kokonaiskustannus on tyypillisesti 8.000 – 15.000€ ja johdotuksen asennus on suuri kustannuserä.  Tämä on omiaan luomaan mielikuvaa älykodin hintatasosta, sekä hankalasta käyttöönotosta vanhaan taloon.

OmaVahdin valikoimista löytyy 10 eri laitevalmistajan laitteet älykoti  ja energian kulutusmittausjärjestelmän rakentamiseksi. Me olemme opetelleet kunkin maahantuomamme järjestelmän ominaisuudet, ja tutkineet niiden soveltuvuuden erilaisten älykoti käyttäjien tarpeisiin. Langaton älykotijärjestelmä on edullinen asentaa vanhaankin taloon. Tyypillisesti OmaVahdin älykotijärjestelmä maksaa 100€ – 800€. Normaalisti toimittamamme älykotilaitteisto maksaa itsensä takaisin 1-3 vuodessa alentuneena energiankulutuksena.

Tiesithän että vakuutyhtiöiden tilastojen mukaan Suomessa tapahtuu normaalisti 100 vesivahinkoa joka päivä! Vesivahingon tai murron välttäminen älykotilaitteiston avulla maksaa järjestelmän hankintakustannuksen takaisin moninkertaisesti. 

Mieti alkuun käyttötarkoitus

Mieti alkuun käyttötarkoitus ja kuinka paljon ominaisuuksia haluat älykoti järjestelmääsi. 
1. Onko kohde huvila, vene, asuntovaunu vai jokapäiväisessä käytössä oleva talo tai huoneisto?
2. Riittääkö lämpötilan etäseuranta ja jäätymisvaara valvonta?
3. Haluatko etäohjata lämmistystä energian säästämiseksi? Tiesithän, että valtio jakaa vuonna 2020 avustuksia 20-100% energiaa säästävien investointien tekemiseen. Katso lisätietoja linkin takaa.
4. Tarvitsetko murtovalvontaa? Liiketunnistin, magneettikytkin oviin ja kameravalvonta on mahdollista toteuttaa edullisesti.
5. Haluatko seurata talon tai yksittäisten laitteiden sähkönkulutusta, tai aurinkovoimalan sähköntuotantoa?

Pikaohje järjestelmän valintaan

OmaVahdin valikoimista löytyy sopiva ratkaisu kaikkiin näihin tarpeisiin. Tutustu alla esiteltyihin tuotteisiin tai ota yhteys asiakaspalveluun. Normaalisti 20min puhelussa saat vinkkejä niin, ettei sinun tarvitse tutustua kaikkiin 10 järjestelmään, vaan riittää että valitset 2-3 sopivimman väliltä.

OmaVahdin valikoimissa on useiden eri laitevalmistajien Z-Wave ja WiFi verkkojen kautta pilvipalveluun liitettäviä reaaliajassa sähkönkulutuksen näyttäviä mittareita. Kullakin laitevalmistajalla on vahvuutensa, tunnemme ne, ja osaamme suositella juuri sinun tarpeeseen sopivaa älykoti järjestelmää. Suosittemme seuraavasti:

 • Telldus – Joustavasti laajennetava Z-Wave älykodin ohjaus- ja valvontajärjestelmä
  • Telldus ja Fibaro Pistorasiaan kytkettävät sähkömittarit
  • NorthQ – Helposti asennettava pulssilaskuri sähkömittariin
  • Aeotec – Ryhmäkeskukseen 3-vaihe virtasilmukat
  • Qubino – DIN-sähkömittari talon sähkönkulutuksen seurantaan ja 16A virran kestävä pistorasiamittari
 • Blitzwolf – Kameravalvontaan, yksittäisten laitteiden ohjaukseen ja seurantaan WiFi -verkon yli
 • Apple HomeKit, Sonoff ja Shelly Cloud – Yksittäisten laitteiden seurantaan ja ohjaukseen WiFi -verkon yli
 • Minut Point – Helppokäyttöinen vartiointilaite veneen tai mökin etäseurantaan WiFi -verkon yli
 • Vera Edge – Helppokäyttöinen vartiointilaite talon tai huvilan etäseurantaan
 • Energomonitor – Yrityksille kattavaan energiankulutuksen (sähkö, vesi, kaasu) mittaukseen ja taloyhtiöille vesivuotovalvontaan
 • Smappee – Omakotitalon kulutuksen ja aurinkosähkön tuotannon  seurantaan