Turvapuhelimet

Näytetään kaikki 12 tulosta

Turvapuhelimet

Miten turvapuhelin toimii?

Turvapuhelin on matkapuhelin ranneke, joka toimii seniorin, yksin työskentelevän tai äkillistä ulkopuolista apua tarvitsevan henkilön helppokäyttöisenä kaiutinpuhelimena. Turvapuhelimella soitto tapahtuu painamalla SOS-nappia muutaman sekunnin ajan. Turvapuhelimeen voi myös soittaa ja siihen vastataan perinteiseen tapaan painamalla vihreää luuria. Automaattinen suodatus estää turvapuhelimeen saapuvat puhelut numeroista, jotka eivät ole sen puhelunluettelossa tai SOS numerolistalla. Toimiakseen turvapuhelin vaatii SIM-kortin ja matkapuhelinliittymän. Tutustu turvapuhelimien ominaisuuksiin blogissa sekä Wikipediassa.

Turvapuhelin laitteet soveltuvat kaiutinpuhelun soittoon ennalta määriteltyihin numeroihin esim. läheisille, kotisairaanhoidon päivitysnumeroon ja/tai hälytyskeskukseen. Turvapuhelimet lähettävät lisäksi vakiomuotoisen apukutsun tekstiviestinä (SMS) ja/tai sovelluksen Push-viestinä ennalta määriteltyihin numeroihin. Apupyyntöviesti sisältää tavallisesti myös turvapuhelimen viimeisimmän GPS paikannustiedon linkkinä karttapalvelu kuten Google Maps tai AMaps.

Mikä on turvaranneke?

Turvaranneke on vakiintunut termi perinteiselle seniorin apukutsujärjestelmälle, joka koostuu kutsupainike rannekkeesta sekä verkkovirtakäyttöisestä WiFi verkkoon liitettävästä yhdyskäytävästä tai GSM pöytäpuhelimesta. Tällaisen kutsujärjestelmän käyttö rajoittuu seniorin kotiin, mahdollisesti ainoastaan huoneeseen johon pöytämalli matkapuhelimen kaiuttimen ääni kantautuu kuuluvasti.