Älykotijärjestelmä 12.2.2023 – Posted in: Älykoti Ratkaisut, IoT – Tags: , , , , , , , , ,

OmaVahti Älykoti Laitteet

OmaVahti älykotijärjestelmän rakentaminen alkaa tyypillisesti yksittäisestä laitteesta, joka ratkaisee tarkasti lämpötilan etäseuranta tai sähkölaitteen etäohjaus tarpeen. Laajempi järjestelmä rakennetaan tavallisesti vaiheittain, mutta alkuun pääset jo yksittäisellä WiFi verkkoon liitettävällä älykoti laitteella.

Tyypillisesti älykodin rakentaminen alkaa jostakin seuraavista laitteista:

OmaVahti älykoti järjestelmän hintaluokka on 50 – 900€. Langattomat anturit ja virtapistokkeet on helppo asentaa itse, eikä laitteiden käyttöönotto vaadi kalliita kaapelivetoja.

WiFi mittarit lämpötilan ja ilmankosteuden etäseurantaan

TUYA Smart WiFi lämpömittari ja -anturi soveltuvat erinomaisesti huvilan lämpötilan ja ilmankosteuden etävalvontaan ja hälytyksiin. Verkkovirtaan ja WiFi verkkoon liitettävään Blebox lähettimeen voidaan kytkeä jopa 4 laajan mittausalueen -55°C ~ +125°C lämpöanturia.

OmaVahdin valikoimasta löytyy näiden lisäksi noin 15 erilaista erilaista lämpömittaria. Tutustu koko valikoimaan!

Laitteet sähköauton latauksen seurantaan ja ohjaukseen

Sähköauton käyttäjän kannattaa tutustua seuraaviin laitteisiin. 

  • Super-Schuko pistorasiasta tapahtuvaan Plug In Hybrid (PHEV) sähköautojen latauslaitteiden kWh seurantaan soveltuvat WiFi Sähkömittari Ulkokäyttöön sekä Bluetooth Ajastinkello Sähkömittari
  • Täyssähköauton latauksen kWh seurantaan ja latauksen ajastukseen pörssisähkön edullisten yötuntien ajalle taasen 3-vaihe WiFi sähkömittari

Ryhmäkeskukseen asennettavien virtakytkimien ja sähkömittareiden asennuksessa suosittelemme käyttämään ammattitaitoista sähköasennusliikettä. OmaVahdin yhteistyökumppani verkostossa toimii kymmeniä tuotteemme tuntevia sähköasentajia ympäri Suomen.

Lämmityksen ajastus ja pörssisähkö ohjaus

Syksyn 2022 sähkönhinnoilla myös omakotitalon lämmityksen ohjaukseen käytettävä älykoti järjestelmä maksaa itsensä takaisin normaalisti alle vuodessa. Säästö syntyy alentuneesta energiankulutuksesta, sekä sähkönkulutuksen ajastamisesta pörssisähkön hinnan edullisille tunneille. Jossain kohteissa pelkkä tammi-helmikuun aikana saavutettu säästö on riittänyt kattamaan laitteiden ja asennuksen hinnan.

Omakotitalon ja huvilan omistajien kannattaa tutustua seuraaviin laitteisiin.

  • WiFi ja pörssisähkö älytermostaatit mahdollistavat lämmityksen tavoitelämpötilan säädön etänä ja automaattisesti pörssisähkön hinnan perusteella
  • Talon lämmitystä ja valaistusta voidaan ohjata kätevät etänä kännykällä, mutta myös astrokello tai viikkokello ajastimen perusteella, tai pörssisähkö ohjausreleen mukaan

Mietitkö laajemman älykoti järjestelmän rakentamista? Kannattaa miettiä tovi mikä älykoti ekosysteemin soveltuu parhaiten sinun tarpeeseen – helposti käyttöönotettava TUYA Smart, Sonoff eWeLink, Apple HomeKit vai Samsung SmartThings? Tai koodaatko mahdollisesti työkseni ja osaa arvostaa Home Assistant tai Hubitat ekosysteemien tuotteita?