UVC Desinfiointivalaisimet

Näytetään kaikki 6 tulosta

Ultra Violet Desinfiointivalaisimet UV-C

Auringon säteilemä Ultra Violet valo pilkkoo bakteerien ja viruksien DNA ketjuja. Energosave UVC valaisimet lähettävät samoja valon aallonpituuksia 200-280 nm ja niillä voidaan desinfioinda tiloja ja pintoja nopeasti ilman kemikaaleja.

UVC desinfiointivalaisimia erilaisiin käyttötarkoituksiin

  1. Verkkovirtakäyttöinen laite soveltuu kiinteään käyttöön esim. neuvottelu- tai luokkahuoneen desinfiointiin.
  2. Akkukäyttöinen kannettava UVC valo sopii  siirrettävyytensä vuoksi pienempien tilojen desinfiointiin ja tilapäiseen tarpeeseen.
  3. ”Taskulamppu” mallinen UVC LED valo sopii parhaiten yhteiskäytössä olevien tietokoneen näpppäimistöjen sekä kosketusnäyttöjen kuten pankki- ja pelautomaattien desinfiointiin.

Pikaohje UV-C desinfiointivalaisimen käyttöön

  1. Laita UV-C valo desinfioitavaan tilaan tai kohdista valo  pintaan.
  2. Laita valaisin päälle ja poistu huoneesta käsittelyn ajaksi.
  3. Anna UV-C valon pilkkoa ilmassa ja pinnoilla olevien bakteerien ja viruksien DNA ketjuja noin 15min – 1h ajan.
  4. Toista käsittely aina kun tilassa on saattanut olla henkilö joka on altistunut korona virukselle.

HUOM! Älä koskaan kohdista UV valoa silmiin, ihmisiin tai eläimiin. Valo hajottaa solujen DNA ketjuja samaan tapaan kuin auringon lähettämä Ultra Violet säteily.

Ultra Violet UV valon perinteiset käyttökohteet

UV valoa lähettäviä desinfiointilaitteita on toteutettu vuosikymmeniä loisteputkitekniikan avulla. Niitä on käytetty ruoan tuotantolinjoilla pakkausmateriaalien desinfiointiin, sekä vesilaitoksissa vedenpuhdistukseen ilman kemikaaleja. Nämä lamput säteilevät 254 nm aallonpituutta.

UV LED valo on uutta tekniikkaa

Toimistojen ja parkkihallien perinteisiä loisteputkia vaihdetaan LED putkiin, ja samalla tavalla LED teknologialla toteutetaan myös desinfiointiin käytettävät UVC LED valot. LED valo on erittäin tarkasti säädettävissä niin valon intensiteetin ja aallonpituuden, kuin syttymisen ja sammumisen suhteen. LED teknologian energiantarve on pieni, eikä valaisin tuota liiemmin lämpöä.

Lue lisää UV valon spektristä ja kuinka UV-C valo pilkkoo DNA ketjuja
https://www.evoqua.com/en/brands/delta-uv/Pages/How-It-Works.aspx
http://steril-aire.com.au/uvc-facts/uvc-qa/

Energosave on Valaistuksen Asiantuntija – Energiatehokas LED ja UVC Desinfiointi Valaistus

Energosave on erikoistunut energiatehokkaiden LED valaisimien ja valaistusratkaisujen toimittamiseen toimisto- ja liikekiinteistöihin, teollisuuteen sekä asuinkiinteistöihin.

Tuotetarjonnan lisäksi Energosave auttaa asiakkaitaan valaistussuunnittelussa, energiansäästölaskelmissa sekä investointien takaisinmaksulaskelmissa. Liiketoiminta perustuu valaistuksen osaamiseen ja hyvien valaisinratkaisujen tarjoamiseen.